Privé en groeps bokstraining op uw kantoor of bij de Olympic Gym

Over Alex Blanchard

Alex Blanchard werkt als zelfstandig personal bokstrainer, coacht het bedrijfsleven zoals ABN-AMRO, Baker & McKenzie, Ernst & Young en adviseert (top)sporters en particulieren. Hij begeleidt mensen individueel en in groepen naar een meer bewuste en effectieve manier van bewegen, handelen en samenwerken. 
 
Doorzettingsvermogen, persoonlijke ontwikkeling en bewustwording vormen een rode draad in zijn leven en loopbaan. Hij werkte tevens als onderzoeker, adviseur, groepsbegeleider in diverse sportorganisaties. 
 
Daarnaast is hij meervoudig professioneel Europees bokskampioen voor meerdere jaren. 

ALEX BLANCHARD en MUHAMMAD ALI

Sommige dagen vergeet je nooit in je leven. Voor mij was 15 september 1985 zo’n dag. En het waarom wil ik graag met jullie delen.
 
Plaats: Dortmund, Duitsland
Tegenstander Manfred Jassmann
Gelegenheid: Verdediging van mijn Europese bokstitel 
 
Jassmann had al 25 wedstrijden gebokst waarvan hij er slechts 1 had verloren tegen Koopmans in de 8e ronde, waarin hij opgaf. Tegen mij gaf hij al in de 4e ronde op toen zijn hoek de handdoek in de ring gooide.
 
Die avond kwam mijn wens uit. Ik stond mezelf in de ring op te laden voor het titel gevecht. Terwijl de spreker mij aankondigde werden plotseling de spotlights op de legend gericht die mijn wedstrijd kwam bekijken; Muhammad Ali.
 
Ik vertelde Ali face-to-face hoe ik op jonge leeftijd hem adoreerde en een fan mail schreef naar Deer Lake Pennsylvania, zijn trainingskamp uit de jaren 80. Zo jong als ik was wou ik laten blijken dat ik net als hem, ook het sterrenbeeld ‘steenbok’ had. Ik schreef hem: ‘Dear Ali, I mention you’re also a Stone Goat like me (stone:steen en goat:bok). Im wondering if I’m welcome to train in your camp’. Ali zijn ogen begonnen te glimmen, zijn pakte mijn handschoen en zei lachend: ‘get him goat!’. Het grappigste was dat Ali zijn bijnaam GOAT maakte: Greatest Of All Time. Wat een toeval en eer.
 
Ik had Ali al een paar jaar eerder ontmoet in de Miami Beach 5th Street Gym, waar ik hem vertelde dat ik uit het land kwam van Rudi Lubbers, die ooit tegen Ali bokste. Ali antwoordde: ‘ahhh, Rudy, send him my Regards’. Hij zij ook tegen mij: ‘make your style like Tommy Hearnst.’. Ik vertelde hem dat ik mijn naam vroeger in zijn naam veranderde en al zijn wedstrijden trouw volgde. 
 
Het grappigste was dat Ali zijn bijnaam GOAT maakte: Greatest Of All Time. Wat een toeval en eer

Videos over Alex Blanchard

Alex Blanchard in het nieuws

TRAIN MET DE EUROPEES KAMPIOEN

Alex Blanchard is voormalig professioneel bokser en meervoudig Europees kampioen. Hij weet als geen ander wat je moet doen om tot maximale prestaties te komen. Alex verzorgt fitness- en bokstrainingen in Amsterdam en omstreken. Iedereen die op zoek is naar een effectieve manier om fit te worden is welkom bij toptrainer Alex Blanchard. Dit kan zowel in privéles of groepsles.